Fødselsfarve Mutationer

Det er forskellige mutationer din kats killinger kan risikere at få. Denne omhandler for det meste kun Grundfarven. Nogle Mutationer er nemmere at få end andre. Der bliver slået med en terning, hvis udfald afgør om der skal slåes med endnu en terning. (Ved mere sjældne farvemutationer)

Følgende Grundfarvemutationer findes og her kan du se hvordan dette er opdelt:
1. Sort
2. Grå
3. Hvid
4. Creme / Fawn
5. Rød / Cinnamon
6. Puljefarve (Ekstra terning.)

Puljefarverne er de mere sjældne farvemutationer som kan opnåes med en 6’er for killingen, som udløser en ekstraterning.
Puljefarverne ser sådan ud:
1. Melanistisk / Pseudomelanistisk
2. Albino
3. Chokolade
4. Maltese
5. Broget
6. Tortie

Dette bliver besluttet ved terningeslag således.
Første terning:
Bestemmer hvor mange Killinger. Max 6 i et kuld.

Anden terning:
Bestemmer om nogen skal have en mutation i så fald hvor mange. Max 2 kan få en mutation i et kuld på max 6.

Tredje terning:
Bestemmer hvilken killing der skal have en mutation. (Hvis 2 mutationskillinger, bliver der slået to gange.)

Fjerde terning:
Bestemmer hvilken farve mutation der er tale om, som ikke er nogen af forældrenes. OBS. Kun Naturlige farver kan være en mutation.

EKSTRA terning:
Hvis killingen har slået 6 i Fjerde terningeslag, bliver der igen slået for at bestemme en puljefarve som killingen får.

Farveforklaringer:

Hvis din killing har fået:


Sort


Grå


Hvid


Creme / Fawn


Rød / Cinnamon

 – er der tale om en GRUNDFARVE mutation. 
Dette betyder at det kun er Grundfarven der er muteret. Killingen må derfor gerne nedarve alle andre aftegn fra forældrene og bedsteforældre på siden, såfremt det stadig kan ses at mutations farven er grundfarven. Disse mutationer påvirker ikke øjnfarve, trædepuder eller snude.

 

Hvis din killing har fået Puljefarve:


Melanistisk: – Er der tale om en ekstrem formørkning i pigmenter på hele killingen. Dette vil sige at alle farver inklusiv aftegn så som Striber / Pletter bliver formørknet mod en sort farve. Mængden skal være formørknet betydeligt fra det oprindelige resultat. Denne mutation påvirker IKKE Øjnfarven betydeligt, det er dog tilladt at formørkne en smule, men ikke så øjnfarven er afvigende fra forældre og bedsteforældre på siden’s mulige øjnfarver.
Mutationen påvirker dog både snude og trædepuder.

Pseudomelanistisk: er derimod hvor killingens aftegn bliver formørknede og større end de normalt ville være. Oftest vil grundfarven også være påvirket til en del mørkere, men dette sker ikke altid. Aftegn der er påvirkedede er oftest striber, pletter m.m, men det ses også at pangeringen (Lysere områder på killingen) Ses som mørkere end grundfarven.


Albino: – Er der tale om en genfejl der gør at Killingen ingen pigment har. BEMÆRK: Denne mutation påvirker ALLE Aftegn fra forældre og bedsteforældre på siden og gør dem hvide. Hvalpens grundfarve vil være hvid. Øjnene vil være pink/røde/svagt lyselilla eller lyseblå og lysegrå kan også accepteres. Pupillen skal dog være synlig rød/pink og mørk pigmentering som Brun og Grøn kan ikke forekomme i øjnene. Snude og trædepuder vil være pink/lyserøde eller svagt hudfarvede.


Chokolade: – Chokolade eller Brun som ses hos katte, påvirker oftest øjnfarve til grøn eller hazel. Denne kan påvirke trædepuder og snude til en lysere farve. Dog ikke lysere end leverbrun. Dette er valgfrit.


Maltese: – Her er der tale om en grundfarve der pangererer (Bliver lysere) Fra undersiden og op, mens grundfarven er gråtonet i sort/hvid/grå nuancer. Denne påvirker ikke øjenfarve, men vil gøre alle aftegn sorthvide og snude samt trædepuder vil være sorte.


Broget: – Der er tale om en Broget mutation, er dette en gennegående hvid der SKAL fylde mindst to potestørrelser på killingen. Mere er dog tilladt. Det er ikke tilladt at gøre killingen HELT Hvid, der skal være mindst to potestørrelser almindelig farve tilbage. Broget er en mutation der kan dække den nedarvede grundfarve og aftegn delvist. Dog skal man i de områder der ikke er hvide, kunne se killingens oprindelige grundfarve som minimum, samt aftegn. De hvide plamager kan ved afdække af øjne, snude og trædepuder, give en lysere farvning. Ved øjne kan det give glasøje(Lyseblå), men dette er valgfrit. Ved det hvides indtræffen på trædepuder og snude kan dette give en lysning. Dog som maximum så lys som albinoens. Begrænset til Pink/lyserød/hudfarvet.


Tortie: – SKAL være hun eller Steril Han, da det genetisk ikke kan lade sig gøre at være andet. Farven i sig selv er en blanding af rød, og sort/grå der striber sig og deler sig og dækker alle aftegn på kroppen pånær Hvide aftegn. som gerne må gå over killingens tortie som kan gå hen og kaldes tricolor og calico, skildpadde kat trefarvet os så videre. Killingen i sig selv er dobbelt grundfarvet typisk med rød som dominerende og en ikke dominant sort/grå der streger sig over. Denne påvirker ikke trædepuder og snude, men kan påvirke til to forskellige øjnfarver af de normale øjnfarver.